Roel en de kleine revolutie

Coup de foudre

 

Het publiek komt in ‘Coup de foudre’ veel weetjes en details te weten over het leven van Baron Robert Rambeau, getrouwd met Marie-Angèle de Pertiné, dochter van een grootindustrieel die vooral in het Waregemse bekend is als textielbaron.
De mensen krijgen een tijdssprong naar het jaar 1925, een bewogen tijd waar heel veel gebeurde want de ene vernieuwing volgde de andere snel op.
De baron geeft een opendeurdag voor het gewone volk!
Hoe zat het met het liefdesspel in die tijd, was er romantiek en hoe werd dat bekeken? Je krijgt de visie van de baron, de barones, de butler en de meid. Het publiek kijkt vier keer naar dezelfde twintig minuten uit hun leven.
Telkens wordt hetzelfde tijdstip terug opgevoerd alleen in een ander decor met een andere figuur. Zo krijg je vier visies over romantiek. Ook de interventies in het stuk zijn interessant. De meid verlaat de kamer en laat het publiek achter dat niet weet wat er gebeurd. Pas achteraf vallen de puzzelstukjes in elkaar. Wanneer het publiek de volgende scène te zien krijgt.
Er is een mogelijkheid om de volgorde door het publiek te laten bepalen.
‘Coup de foudre’ is een boeiend kijkstuk waarbij je mee in een teletijdmachine stapt…. Terug in 1925, de tijd dat de vrouw nog geen stemrecht had, de tijd van de Bourgeoisie, de tijd van de getolereerde kinderarbeid, etc.

Met:

Ronald Van Rillaer, Myriam Mulder, Frank De Peuter en Nicole Van Der Veken

Klik hier voor pdf